τηλ. 2410284884        κιν. 6978440787      e-mail alexiouk@yahoo.com

Παπακυριαζή 3,Λάρισα

Αρχική 5 Άρθρα 5 Έγχυση Υαλουρονικού Οξέως

Έγχυση Υαλουρονικού Οξέως

Η έγχυση υαλουρονικού οξέως αποτελούν μια καινοτόμα, μη – χειρουργική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας στις αρθρώσεις του γόνατος, του ισχίου και του ώμου.

Η εν λόγω θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν η νόσος είναι σε αρχικό ή ενδιάμεσο στάδιο. Συνοδεύεται, δε, από σχεδόν μηδενικές παρενέργειες.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγρό που θυμίζει ζελέ κι αποτελεί μια ουσία που απαντάται στο αρθρικό υγρό γύρω από τις αρθρώσεις. Οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος – ισχίου – ώμου εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα υαλουρονικού οξέως στην προβληματική άρθρωση.

Οι εγχύσεις, υαλουρονικού οξέος βοηθάνε να λιπανθεί η περιοχή κι επιτρέπουν στα οστά να κινούνται δίχως να τρίβονται και να προκαλούν πόνο.

Η διαδικασία

Στο γόνατο, η έγχυση γίνεται με μια απλή ένεση, ενώ στον ώμο και κυρίως στο ισχίο η πρόσβαση είναι πιο δύσκολη και γι’ αυτό η έγχυση μπορεί να γίνει υπό την καθοδήγηση υπερήχου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ακριβής προσέγγιση στο μεσάρθριο διάστημα, δίχως να πειραχτούν αγγεία και νεύρα.

Μετά τις εγχύσεις θα πρέπει να αποφεύγεται η επιβάρυνση των συγκεκριμένων αρθρώσεων για μερικές ημέρες.

Αποτελέσματα

Οι εγχύσεις επιτυγχάνουν σημαντική μείωση του πόνου, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την κινητικότητα στις αρθρώσεις, σε όσους πάσχουν από πρώιμη οστεοαρθρίτιδα, καθώς και σε ασθενείς με πιο προχωρημένη νόσο.

Τα αποτελέσματα είναι πιο ορατά σε ασθενείς που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής, η οποία και αποτελεί οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.