τηλ. 2410284884        κιν. 6978440787      e-mail alexiouk@yahoo.com

Παπακυριαζή 3,Λάρισα

Αρχική 5 Βιογραφικό

Κωσνταντίνος Ι. Αλεξίου,

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  • Ειδικευθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας & στο Duke University,
    North Carolina, USA
  • Εξειδικευθείς στη Χειρουργική Γόνατος & στην Αρθροσκοπική Χειρουργική στο ICATME Center, Barcelona, Spain
  • Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο, σκοπός μας είναι η παροχή υπηρεσιών ορθοπαιδικής υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και με απώτερο σκοπό ο ασθενής μας να έχει μια άριστη ποιότητα ζωής, ώστε να κάνει τις δραστηριότητες που αγαπάει.

Το ανθρώπινο σώμα είναι το καλύτερο έργο τέχνης.
Jess C. Scott

Ο Κωνσταντίνος Ι. Αλεξίου είναι ιδιώτης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, επιμελητής του ΄ΊΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ΄΄ και της Thessalia Γενικής Κλινικής, με ειδικό αντικείμενο την επανορθωτική χειρουργική (ολική αρθροπλαστική) γόνατος και ισχίου, την αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος και ώμου, τις αθλητικές κακώσεις, τη χειρουργική χεριού και την τραυματολογία ενηλίκων και παίδων.

Είναι καθηγητής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας και στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Κωνσταντίνος Ι. Αλεξίου φοίτησε στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου και στο περιφερικό Αγροτικό Ιατρείο της Σικίνου στις Κυκλάδες.

Εκπαιδεύτηκε ως Γενικός Χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική & Τραυματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με διευθυντή τον καθηγητή κ. Κων/νο Μαλίζο.

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Κατάγματα του ισχίου στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Σχέση της κλινικής κατάστασης – υγείας των ασθενών με κάταγμα ισχίου με : 1. Το χρόνο αντιμετώπισης του κατάγματος, 2. Τον τρόπο αντιμετώπισης του κατάγματος και 3. Την έκβαση, με έμφαση στην επιβίωση».
Επιβλέπων είναι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής κ. Κων/νος Μαλίζος.

Τον Φεβρουάριο του 2016 μετέβη στο Duke University, North Carolina, U.S.A., όπου εξειδικεύθηκε στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής Ενηλίκων – Χειρουργική των Μεγάλων Αρθρώσεων Γόνατος και Ισχίου (Adult Reconstruction & Joint Replacement), καθώς και στην Αθλητιατρική (Sports Medicine) και Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος και Ώμου (Knee & Shoulder Arthroscopy Surgery) με διευθυντές τους Prof. Dr. Claude Moorman III και Prof. Dr. Ned Amendola.

Τον Οκτώβριο του 2017 μετέβη στο ICATME Center (ESSKA & ISAKOS Teaching Center), Barcelona, Spain, όπου εξειδικεύθηκε στην Επανορθωτική Χειρουργική Γόνατος (Knee Joint Replacement), στην Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος (Knee Arthroscopy Surgery) και στην Αθλητιατρική (Sports Medicine) με διευθυντή τον Prof. Dr. Joan C. Monllau.

Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι Υπεύθυνος Ιατρός σε ομάδες Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου και υπεύθυνος Ιατρός Αγώνα στους αγώνες της ΑΕΛ διορισμένος από τη Super Leaque.

Είναι Συγγραφέας κεφαλαίων σε Επιστημονικά Ορθοπαιδικά Βιβλία και έχει δημοσιεύσεις και ορθοπαιδικές ανακοινώσεις σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια.

Εργάστηκε ως Εκπαιδευτής σε ΙΕΚ Νοσηλευτικής και σε ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας, ενώ από το 2018 ως σήμερα διαθέτει Ιδιωτικό Ιατρείο στη Λάρισα και συνεργάζεται με επιλεγμένες χειρουργικές κλινικές.

Αποτελεί μέλος της ESSKA (Ευρωπαική Εταιρία Αρθροσκόπησης), της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων “Γεώργιος Νούλης”, της ΕΕΧΟΤ (Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας), της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρίας (ΑΘΛΕΤΙΑ), της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ), της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής ΕΕΕΜ) & Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού & Άνω Άκρου (ΕΕΧΧ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (ΕΕΜΜΟ).